Levensverhalen in de Witte Kaap

Bedoelde foto is even zoek, maar volgt. Dit is een afbeelding van De Neurotic Communist of te wel De Dwaas, The Fool die op het levenspad gaat volgens de Tarot

1. Conceptie & Geboorte 2.De held en de prinses

3. Het  Verraad 4. De Strijd 5. De Bestemming

 De titel van dit schilderij van Willemine Kellermann is ‘Wijsheid’; het is geїnspireerd op het leven van Camille Claudel,leerling en minnares van beeldhouwer August Rodin. Hun leven ging niet over rozen, net als het mijne en ik vermoed het jouwe. Maar juist daarom hebben we iets te vertellen, wat boeiend is, wat steek houdt. We komen allemaal van een plek die ons bepaald heeft. De een uit de stad de ander van het platteland, de een van de zee of de rivieren de ander van de bergen. Maar allemaal hebben we ouders en familie die ons leven een kader geven. Allemaal hebben we onze liefdes beleefd en wel of niet verloren, allemaal zijn we getroffen door ziektes of andere rampspoed, allemaal zijn we betrokken bij ons werk en bij onze vrienden, allemaal krijgen we kinderen of juist niet.

Allemaal  beleven we de glorie en de afgang, het een kan niet zonder het ander.

Camille Claudel kwam uiteindelijk in de psychiatrie terecht. Een verschrikkelijk lot, wat niet wegneemt dat ze prachtige beelden gemaakt heeft.

De vraag is welke parels wij zelf gecreёerd hebben, misschien zelfs zonder ons daarvan bewust te zijn. Door onze verhalen te delen, beseffen we dat we allemaal in de zelfde boot zitten en op het zelfde schouwtoneel van het leven staan waar we onze rollen spelen en niet buiten elkaar kunnen. 

 

Chocola van het Leven Maken

Voor mij is vertellen en schrijven het middel om gezond te blijven. Door te schrijven heb ik antwoorden gekregen op de diepere vragen van het leven. Vragen zoals: Wie ben ik? Lijkt een simpele vraag, maar dat is schijn. Door te schrijven kreeg ik zicht op de onderstroom, op de gedachten, de verwachtingen, de illusies, de pijn, het verdriet en de gevoelens die ik in de dagelijkse communicatie vermeed woorden te geven. Alles liever dan mijn verlangens openbaar maken, alles liever dan kwetsbaar worden en me belachelijk maken.

 

 

Een boeiend verhaal

Wij wonen hier in Amsterdam/IJburg of omgeving en zijn uit alle streken van de wereld samen op deze plek gekomen. Wij hebben allemaal stuk voor stuk een boeiend verhaal, een verhaal dat verteld wil worden, gehoord wil worden. Wat we nodig hebben is een veilige plek en elkaars aandacht om die plek vorm te geven.

1 x in de week aan tafel

Mocht je zin hebben om mee te doen aan een groep stuur me dan een email info@tinevanwijk.nl of bel me 020 6835874. Het is mijn bedoeling om 1 x in de week een tafel te reserveren in Blijburg, waar we samen koffie of thee kunnen drinken en intussen  elkaar over ons leven vertellen. Als we willen kunnen we ook schrijven, langs het strand wandelen, foto’s en/of video’s maken. Een ander plan is een schrijfgroep in De Witte Kaap te beginnen, waarschijnlijk op vrijdagmiddag. Als je me een mail stuurt hou ik je op de hoogte van de vorderingen. Ik kan je ook persoonlijk begeleiden, mocht je dat willen.